Bydelsmødre Norge

Bydelsmødre Norge er en ideell organisasjon basert på frivillig arbeid, og vi har i dag 131 frivillige bydelsmødre fordelt på 6 bydeler i Oslo (Alna, Stovner, Grorud, Østensjø, Søndre Nordstrand og Bjerke). Organisasjonen ble startet av leder Nasreen Begum i 2016. Bydelsmødrene snakker til saman 40 ulike språk, og har gjennomgått en grunnutdannelse der de blant annet har lært om bydelens tjenester, helse, arbeid og foreldrerollen. Som frivillige likepersoner bygger de bro mellom sårbare kvinner, primært med minoritetsbakgrunn, og det offentlige. Bydelsmødrenes arbeidsmetode er samtaler i uformelle og formelle situasjoner. De har dermed et solid grunnlag for å videreformidle informasjon fra myndighetene, og til å støtte sårbare personer. Under koronakrisa jobber bydelsmødrene iherdig med å spre viktig informasjon om viruset og myndighetenes tiltak på folks egne morsmål, i tillegg til informasjon fra lokale tjenester og organisasjoner.

KFUM-kameratene Oslo

KFUM-kameratene, eller “Kåffa” som vi ofte kalles, er i dag først og fremst en fotballklubb, men med en liten friidrettsgruppe i tillegg. Vi har omtrent 1400 medlemmer, hvorav ca. 1250 er fotballspillere på et av våre nesten 100 lag!

Dugnad for Bydel Nordstrand

Ønsker du å bidra? Bor du i Bydel Nordstrand og trenger hjelp? Klikk deg inn på fanen "AKTIVITETER" over for mer informasjon. I denne gruppen koordinerer vi både behov og frivillig innsats i forbindelse med koronaviruset i Bydel Nordstrand. Vil du bidra? 1. Trykk "følg Arrangørsiden" 2. Lag deg en Friskus profil, eller logg deg på en eksisterende konto 3. I gruppen legger vi ut ulike oppdrag i form av "aktiviteter". Trykk på disse for mer informasjon. Bydel Nordstrand er takknemlig for ditt engasjement og innsats!

Syd – fra Padda til Krystallen

Kontaktpersoner: Karianne Lund

Skattkammeret Stovner

Skattkammeret Stovner - ditt nye treffpunkt Skattkammeret har en visjon om at alle barn og unge skal ha mulighet til en aktiv hverdag uten en prislapp som ekskluderer fra deltakelse. Vi ønsker å skape arenaer som er åpne og inkluderende for alle. Skattkammeret har en knutepunktsfunksjon for fritidsaktiviteter for barn og unge i Bydel Stovner. Vi skal informere, veilede, inspirere og tilrettelegge for at barn og unge skal få muligheten til å delta i sports- og fritidsaktiviteter i bydelen vår. Tiltaket tilby gratis leie av sport- og fritidsutstyr i samarbeid med offentlige instanser som jobber med barn og unge, samt lokale klubber og foreninger. I tillegg til å låne ut fritidsutstyr inviterer Skattkammeret også barn og unge til deltakelse på kostnadsfrie aktiviteter. Dere kan gjerne følge oss på facebook eller instagram. Tilbudet er gratis til barn og unge opp til 20 år. Vi fremmer et miljøvennlig perspektiv ved å oppfordre til gjenbruk av fritidsutstyr.

Bydel Nordstrand

Bydel Nordstrand

MERK Norge AS

MERK Norge AS er et foretak som bistår unge med å finne alternative veier til jobb, og arrangerer sosiale og kulturelle tilbud for unge i Oslo og omegn. Vi arrangerer CV-workshoper, ansetter unge i prosjektstillinger hos oss eller skaffer relevant erfaring innen opp- og nedrigg for arrangementer, bemanning av bar, garderobe etc ved Hausmania kulturhus. Vi bistår unge som ønsker å starte eget enkeltpersonsforetak og arrangerer morsomme, lærerike og sosiale arrangementer for unge i Oslo. I tillegg rigger vi prosjekter for unge som ønsker karriere innen f.eks. hotell- og restaurantbransjen, men som mangler erfaring og formell kompetanse. I et av våre prosjekter får du praktisk erfaring, lønn under opplæring og faglig teoretisk påfyll. Vil du vite mer om MERK og hvordan vi kan bistå deg kan du gjerne ta kontakt med oss på epost: merknorgeas@gmail.com. eller besøke oss på [MERK Norges nettside](www.merk-norge.com)

Oslo Røde Kors

Med over 40 forskjellige aktiviteter har Oslo Røde Kors over 3000 frivillige som gjør en betydelig innsats for mennesker som trenger litt støtte i hverdagen. Har du lyst til å være frivillig eller lurer på noe rundt dette, finner du alt du trenger å vite her. Vi holder informasjonsmøter for nye frivillige jevnlig. Send "Frivillig" til 2221 for info om neste møtetidspunkt. Håper å se deg der!

Tøyen Frivilligsentral

Tøyen frivilligsentral tilrettelegger for frivillig aktivitet og jobber med nærmiljøengasjement. Vi bor i Aktivitetshuset K1, som er bydelens samfunnshus og samlingssted for lokal frivillighet.

Pølsa fritidsklubb

Bydel Nordstrand

Avdeling Velferd

Bydel Nordstrand

Deichman Lambertseter

Bydel Nordstrand

Krystallen Treffsenter

![Sentret ikon-2.jpg](file-guid-5c80fc6b-3de0-4e9c-8bcc-d8f9faa4bb28) Feltspatveien 29 1155 OSLO Tlf: 22 28 75 90 Hjemmeside: [Krystallen Treffsenter](krystallen-treffsenter.com) ### Kontakt **Kristin Knudsen** daglig leder tlf: 22 28 75 90 **Else Bunes** husholdstyrer

Nordstrand seniorsenter

Bydel Nordstrand

Lambertseter frivilligsentral

Bydel Nordstrand