aktivitetskalenderknappbgul copy

Trykk på knappen for å gå til Friskuskalenderen.

Liv Jorunn Solstad - Høgskulen på Vestlandet

Terje – Nyverva frivillig gjennom Friskus

"Eg gledar meg til å få frivilligsertifikatet [frå Voss Frivilligsentral] – det er kult, eg likar at det er synleg og det skapar tilhørighet"

Cathrine Myhr – Dataopplæring Furuset Seniorsenter

«Antallet på datakurs har økt siden vi begynte med Friskus. Når de kommer på datakurs er det første de skal lære å komme inn på Friskus»

Thorbjørn Fosse - Hordaland Røde Kors

Helene Berge Flatekvål - Områdeleiar Voss sjukeheim, Voss kommune

«Friskus er enkel å nytta, aktivitetskalenderen er spesielt kjekk. Motiverande, fengande og lett å nytta. Med Friskus kan me få vist kvardagsglimta, gje informasjon, og søka etter Friskusar som kan bidra for å gjera ein forskjell for våre brukarar».

Linda Book Dalsgård - Prosjektleiar Smart Omsorg i Bergen kommune

«Friskus sin digitale plattform for aktivitet og frivillighet er et felles samlingspunkt uavhengig av den enkeltes alder og interesser. Plattformen kan brukes til å vise hva som finnes av aktiviteter og arrangementer i nærmiljøet, men kan også være et sted man går til om man har et ønske om å bety noe spesialet for andre. Mulighetene i hva plattformen kan brukes til er store, og jeg tror de fleste – gammel som ung - vil kunne finne noe som appellerer til dem.  Friskus har gjennom hele vårt samarbeid vært en levende engasjert og kunnskapsrik samarbeidspartner, der vi som kommune opplever å bli godt hørt og fulgt opp. Vi opplever en samarbeidspartner med stor kunnskap og engasjement knyttet til å skulle utvikle løsninger for en bedre fremtid.»

Marit Nedkvitne - Aktivitetskoordinator Voss Røde Kors

Camilla Søvig - Frisklivskoordinator i Førde kommune

«Det vil vere kjempenyttig å ha ei felles plattform, der «ola normann» som sit heime, utan noko mål og meining kan logge seg inn enten i sin eigen kommune, eller nærliggande kommuner, og få opp alle aktiviteter som fins, evt. også melde seg på oppdrag som frivillig.

Det vil denne personen dra god nytte av, som kjem seg ut, gjer noko nyttig og aktivt. I tillegg vil denne personen kunne bidra både til eit fellesskap, men også vere til hjelp dersom nokon treng det. Vinn-vinn! 

Friskus er laga så enkelt, forutsigbart og bra at alle med smarttelefon kan klare å lage seg ein profil på under 5 min, og komme i gang. Det er beslekta med facebook, slik at det vil vere enkelt for dei fleste å bruke. Samarbeidet med friskus har vore bra, ein får raskt hjelp dersom ein lurer på noko. Og alle behov, ønsker har vore imøtekome etter kort tid. Engasjerte folk som jobber med dette.»

Karete Johansen - Prosjektleiar i Aktiv På Dagtid i Aust-Agder idrettskrets

«Friskus ser ut til å bli en solid nasjonal modell som kan organisere norsk frivillighet på en meget effektiv og brukervennlig måte. Vi i Aktiv På Dagtid er avhengig i et organiseringsverktøy som muliggjør kommunikasjon med våre deltagere på en effektiv og kostnadsbesparende måte. Vi ønsker å være en åpen arena som inviterer til en aktiv hverdag, hvor dørstokkmila viskes ut og folk får oppleve fellesskapet. Nettopp dette gjør Friskus nå mulig for oss å oppnå. Den innsatsen vi gjør [i prosjektet] danner grunnlaget for en nasjonal modell som skaper verdi for mange.»

Eugene Guribye - Forskningssjef, Agderforskning