Teknologi og mennesker

I Friskus har vi superavanserte søkeoptimeringsmotorer for å koble den perfekte frivillige med det perfekte oppdraget.

Neida.

Vi utvikler ikke teknologi for teknologien sin del. Friskus skal ganske enkelt være et hjelpemiddel og et virkemiddel. Og det handler tross alt om mennesker.
Vi mennesker er nysgjerrige, vi har idéer, vi blir inspirert. Friskus skal gi rom og mulighet for oppdagelse og utforsking. Ingen kunstig intelligens kan forutsi hva du har lyst til å gjøre i morgen. Og vi liker det sånn.

Det å utvikle en plattform for aktivitet og frivillighet handler ofte om hva vi ikke skal utvikle. Det er mye som kan automatiseres, standardiseres og optimaliseres. Men det er ikke sikkert det alltid er det beste.

Jeg blir ikke like motivert hvis en app sier til meg at jeg er flink, som hvis en person sier det. Blir du?
Når mer kommunikasjon skjer digitalt og frivillige kan rekrutteres uten å faktisk møte et menneske først – blir det desto viktigere å finne gode måter å ta vare på menneskene, slik at de kan føle seg sett, velkommen og ivaretatt.

Det kan handle om å gi grundig og god informasjon, sende en ekstra melding og gode rutiner for oppfølging.
Gjennom Friskus og Friskusnettverket skal vi legge til rette for å finne de gode løsningene, lære av hverandre og bruke teknologi til det teknologi er best på og mennesker til det vi er best på.