aktivitetskalenderknappbgul copy

Trykk på knappen for å gå til Friskuskalenderen.

Tidenes tips til alle sykkelglade

 Tidenes tips til alle sykkelglade - Ta med noen på tur 
I går var jeg, Lene, innom et sykehjem og fikk låne både sykkel og prøvekanin til min første «taxi-sykkeltur». Opplæring var unnagjort på få minutter og etter to prøverunder på plassen kunne Anne Lise ta plass. Sol og 26 grader på Voss – valget faller på Vangen. Vi legger i vei og Anne Lise forteller meg at hun pleide å jobbe i barnehage i Bergen. Da først legger jeg merke til – vi er jo begge Bergensere. Det er ikke vanskelig å finne ting å prate om for to Bergensere som er blitt Vossinger. Vi må innom det nye Vossabadet, det har ikke Anne Lise sett ennå. Hun er enig i at det er et meget stilig bygg og vi suser videre – langs Vangsen og så en parademarsj gjennom Vangsgata. Anne Lise vinker – hun kjenner mange.
Vi vil ikke helt gi oss, så i stedet for å snu fortsetter vi opp Strandavegen. De syklende skoleungdommene er ingen match for oss - med heftig el-motor og en ivrig syklist passerer vi de en etter en i friskt tempo. Vi tar de på innersving – de rekker knapt vinke før vi er forbi. Anne Lise ler og klapper i hendene «dette kan jeg gjøre hele dagen». Vi setter kurset mot Sjukeheimen igjen. Nå skal både sykkel og syklist settes på prøve. Opp Klausabakken – det var visst ingen sak. Vi stopper likesågodt og tar et bilde. 
En herlig utforkjøring for å lufte håret og så triller vi like inn i resepsjon igjen. Anne Lise vil ikke helt av sykkelen og strengt tatt ikke jeg heller, men vi takker hverandre for turen med smil og en klem. 
Tusen takk til Anne Lise som ville være med meg på tur – en tur som ble litt lenger enn planlagt, men sånn er det gjerne i godt selskap